Всеки избор е едно ново начало. За нас е важно

...
  Всеки избор е едно ново начало. За нас е важно
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП показа, че знае как се действа в кризисна ситуация


 
 
„ Всеки избор е едно ново начало. За нас е значимо да се пазят националните ползи. Ако дадена политическа мощ го пази и той съответствува с нашите възгледи, то тогава се намира и вярното решение. Избирателите демонстрираха новата формула, по която ще се взимат бъдещите решения. Това няма да е еднолично и няма да има съответна политическа мощ, която да постанова своята воля, както до момента. Ще би трябвало всички партии без значение дали са в ръководство или в съпротива – да бъдат съпричастни и да носят отговорност. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в „ Панорама “ по Българска национална телевизия.
По думите му Българска социалистическа партия посредством гласуването си за ръководител на Народното събрание е избавила парламентаризма в България и социалистите са посочили, че знаят по какъв начин би трябвало да се работи в такава спешна обстановка. “Всеки приказва за това, само че никой не подхваща дейности. Нашият водач направи тази първа крачка и упованията са другите политически сили да създадат най-малко някакво минимално изпитание, а освен на думи, с цел да можем да образуваме държавно управление в този парламент и отговорим на обществото. То чака обществена, икономическа и финансова непоклатимост ”, добави Стойнев.
Той разяснява и въпросите свързани с хартиената бюлетина и бе безапелационен, че Българска социалистическа партия не желае унищожаване на машинното гласоподаване. „ То остава. Българска социалистическа партия постоянно е била за правото на българските жители. Нека да имат право на избор този, който се тормози от машината, тъй като има такива хора “, заключи социалистът.
„ Относно приемането на еврото не сме променяли своята позиция. Ние сме единствената политическа мощ, която на собствен партиен орган има публично решение по отношение на неговото приемане. Българска социалистическа партия постоянно е взимала осведомено своите решения. Искахме да знаем какъв е проекта на държавното управление и дали в действителност 2024-та е удачната година. Управителният съвет на Българска народна банка, а може би и взаимно с държавното управление трябваше да кажат: „ Да, 2024-та година е добра, тъй като по време на рецесия и по този метод ще се освободи ликвидност, по време на рецесия страната ще има достъп до ниска ликвидност и ще падне рисковата награда. Да виждаме какво се случва в Унгария, където валутата им се обезцени. А лихвените проценти и в Чехия, и в Унгария са двуцифрени. Искаме ли, това ли е момента? “ Ние от Българска социалистическа партия това искахме – да забележим сюжета. Това са страни, които са евентуални претенденти и ние като такива – трябваше да има подобен стопански разбор, който 2016-та и 2017-та год. е бил прикрит. Но в последна сметка да забележим новите действителности. Трябва да бъдем добре осведомени, когато взимаме такова основно решение “, разяснява Драгомир Стойнев за мнението на левицата по отношение на Еврозоната и аргументите, които са предиздвикали социалистите да изискат чуване на управата на Българска народна банка.
Народният представител от Българска социалистическа партия съобщи, че партията постоянно е била за това да се харчи рационално. „ И неслучайно, когато Българска социалистическа партия е управлявала – ние сме имали едни от най-хубавите държавни управления, с едни от най-големите политически резултати “, сподели още социалистът.
„ В този миг е належащо да има постоянен бюджет. Повече от всеки път страната ни се нуждае от усмиряване и политическата класа е тази, която би трябвало да го даде. Когато има рационални, опитни водачи и систематични партии – те би трябвало да дадат своите образци. Ние го показахме и оттук насетне са нашите сътрудници. Трябва да сме извънредно деликатни, тъй като някои хора доста елементарно се трансформират в ястреби, когато става война. Не би трябвало да приказваме проевропейски държавни управления или евроатлантически полезности – би трябвало просто да приказваме за пробългарско държавно управление, което в действителност да изведе страната от рецесията, тъй че българските жители да бъдат спокойни. Сега е момента, в който би трябвало да се направи нужната крачка, с цел да се обединим в името на държавния интерес “, сподели в умозаключение Драгомир Стойнев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР